Wat kost het ?

Werkingskost

Per jaar vragen wij aan onze klanten een kleine bijdrage in de werkingskosten. Deze bevat o.a. verplaatsingskosten voor de poetshulp, verzekeringen en algemene administratiekosten.
Voor 2021 is dat 60,00 € (incl. btw). Deze kost wordt ieder jaar herzien.


Dienstencheques 

U betaalt 1 dienstencheque voor 1 uur werk.

Een dienstencheque kost 9,00 euro en is geldig gedurende 1 jaar.

Jaarlijks kan u per persoon 400 dienstencheques aankopen aan 9,00 euro. Daarboven kan u nog 100 dienstencheques extra bestellen aan 10,00 euro. 
Voor sommige gezinnen kan het interessant zijn om een tweede klantennummer aan te vragen op naam van de partner, zodat u een groter aantal dienstencheques kunt bestellen per jaar. 

Dienstencheques komen in aanmerking voor belastingvermindering
Per kalenderjaar kunnen per persoon 167 dienstencheques ingebracht worden in de belastingaangifte.

U krijgt jaarlijks in maart een fiscaal attest toegestuurd dat u toevoegt aan uw belastingaangifte. De fiscale regeling geldt ook voor gepensioneerde klanten die geen belastingen moeten betalen.


Omruiling of terugbetaling 

Indien u merkt dat u de dienstencheques niet kan opgebruiken binnen de geldige periode kunnen ze steeds omgeruild worden voor nieuwe dienstencheques of kunt u de terugbetaling vragen. 
Voor verdere info hieromtrent, verwijzen wij naar de website van Sodexo of kunt u telefonisch contact opnemen met Sodexo op het nummer 02/401 31 30. 

BELANGRIJK! Cheques waarvan de geldigheidsperiode al verstreken is, kunnen niet meer terugbetaald of omgewisseld worden.