Wat kost het ?

Werkingskost

Per jaar vragen wij aan onze klanten een kleine bijdrage in de werkingskosten. Deze bevat o.a. verplaatsingskosten voor de poetshulp, verzekeringen en algemene administratiekosten.
Voor 2020 is dat 60,00 € (incl. btw). Deze kost wordt ieder jaar herzien.


Dienstencheques 

U betaalt 1 dienstencheque voor 1 uur werk.

Een dienstencheque kost 9,00 euro en is geldig gedurende 1 jaar.

Jaarlijks kan u per persoon 400 dienstencheques aankopen aan 9,00 euro. Daarboven kan u nog 100 dienstencheques extra bestellen aan 10,00 euro. 
Voor sommige gezinnen kan het interessant zijn om een tweede klantennummer aan te vragen op naam van de partner, zodat u een groter aantal dienstencheques kunt bestellen per jaar. 

Dienstencheques komen in aanmerking voor belastingvermindering. De cheques worden gekocht aan 9,00 euro per stuk en kosten na aftrek 7,20 euro netto. 
Per kalenderjaar kunnen per persoon 167 dienstencheques ingebracht worden in de belastingaangifte.

U krijgt jaarlijks in maart een fiscaal attest toegestuurd dat u toevoegt aan uw belastingaangifte. De fiscale regeling geldt ook voor gepensioneerde klanten die geen belastingen moeten betalen.


Omruiling of terugbetaling 

Indien u merkt dat u de dienstencheques niet kan opgebruiken binnen de geldige periode kunnen ze steeds omgeruild worden voor nieuwe dienstencheques of kunt u de terugbetaling vragen. 
Voor verdere info hieromtrent, verwijzen wij naar de website van Sodexo of kunt u telefonisch contact opnemen met Sodexo op het nummer 02/401 31 30. 

BELANGRIJK! Cheques waarvan de geldigheidsperiode al verstreken is, kunnen niet meer terugbetaald of omgewisseld worden.